top of page
©jensnordstrom_20A0210.jpg
25-29 september
Urban Food & Farming Week

Den 25 – 29 september är det Urban Food & Farming Week på Botildenborg.

 

Genom inspiration, glädje och kunskap delar vi med oss av olika organisationers erfarenheter och lyfter de viktiga frågorna kring mat och odling i staden. Vi startar med en härlig Skördefest med musik, marknad och massor av mat därefter blir det konferens och workshops.

Välkomna!

Urban Food & Farming Week

©jensnordstrom_20A0186.jpg

25 september

Skördefest 

På söndagen välkomnas alla till Botildenborg för en härlig Skördefest. På vår gård har vi en skördemarknad med stadsodlare och mathantverkare. På vår scen lagar vi och prata om mat. Årets tema är Balkanmat – möt Malmös Diadonna som inspirerar hela Sverige med mat från Balkan. I odlingen blir odling för barn, på Botildenborgs kafé kan ni fika och äta lunch, i vår Skånebar bjuder vi på skånska drycker – både vin och öl!

 

Tid: Kl 11:00-15:00

Gratis inträde

©jensnordstrom_20A5400.jpg

26 september

Konferens 

Mat & odling - så skapar vi den hållbara staden

 

Vi välkomnar alla er som jobbar med stadsutveckling, odling och framtidsfrågor till en dag då vi ökar kunskapen kring hur mat och odling kan bidra till en hållbar stad. Årets tema är nordiska erfarenheter och ni möter organisationer både från Sverige, Norge och Danmark.

Tid: Kl 09:00-16:00

Pris: 1.695 kr ex moms

I konferensen ingår förtäring under dagen och kvällens middag Farm Food Fusion

©jensnordstrom_20A9863.jpg

26 september

Farm Food Fusion 

Samtal och matlagning!

 

Välkomna till en kväll med massor av god mat! Vi har bjudit in tre restauranger som jobbar direkt med odlare och som har skapat ett unikt samarbete. Under kvällen får vi ta del av deras tankar och mat!

Hörte brygga/Julie & Vegostan

Dondas & Bygaard (Kph)

Botildenborg Gård och Kök

Tid: 16:00 – 20:00

Pris: 495 kr ink moms. Dryck finns att köpa

Workshops

E1A5C647-BF60-4A2C-8090-D1D6F0DA60D6.jpg

27 sep

Lär dig binda blommor

Bind en bukett med Slow Flowers!

Mia Engström från Driveriet och Britta Levin från Hultseröds trädgårdar håller i en workshop för alla er som vill lära er att odla och binda blommor. Hör om hela den nya rörelsen Slowflower med miljövänlig och rättvis blomsterodling. I workshopen ingår fika och du får ta med dig blombuketten hem!

 

Tid: 18-19:30

Pris: 595 kr

Plats: Botildenborg

©jensnordstrom_20A0236.jpg

28 sep

Odla microgreens

Microgreens är växtskott som kan odlas enkelt hemma till middagen eller kommersiellt för försäljning. Skotten är näringsrika och kan varieras på flera sätt. Lär dig att odla själv! Workshopen avslutas med enkel måltid baserad på just microgreens!

 

Tid: 18 – 20

Pris: 495 kr

Plats: Botildenborg

FermenteraSKISS109.jpg

29 sep

Lär dig fermentera

Surtanten, Jenny Neikell, har workshop i grundläggande fermentering. Lär dig ta till vara på din skörd och både förläng hållbarhet och gör dina grönsaker ännu mer nyttiga. Du får grönsaker i glasburk med dig hem!

 

Tid: 18-19

Pris: 695 kr

Plats: Botildenborg

©jensnordstrom_20A3499.jpg

FARM 
FOOD
FUSION

Allt fler restauranger väljer att jobba direkt med odlare för att kunna servera den bästa maten till kunden. Ett nytt sätt att samarbeta har vuxit fram där odlaren får ta plats vid planeringen av menyn. Resultatet – en fantastisk upplevelse där råvaran finns i centrum. Välkomna till en kväll då ni möter tre olika restauranger där kock och odlare jobbar tillsammans.

 

Hörte brygga/Julie & Vegostan

Donda & Bygaard

Botildenborg Gård & Kök

©jensnordstrom_20A9863.jpg

Botildenborg - en hållbar mötesplats i Malmö

bottom of page