top of page
Odla tillsammans.png

På Botildenborg bjuder vi in seniorer att odla och laga mat tillsammans med barn i Vänskapens trädgård. Syftet är att skapa nya möten och gemenskap över generationer, stadsdelar och bakgrunder.

©jensnordstrom_K9H6508.jpg

Om projektet

Odla tillsammans är ett treårigt Arvsfondsprojekt med fokus på generationsöverskridande odling och matlagning. Projektet ska främja hälsa och motverka den utbredda ensamhet som ofta finns bland äldre. Målet är att ta fram en metod där äldre och barn möts för att odla och laga mat tillsammans. 

Möten över generationsgränser

Under vintermånaderna är vi inomhus och lagar mat i Botildenborgs vackra kök. Från mars till november är vi utomhus i Vänskapens trädgård och då deltar också barngrupper från näraliggande förskolor. Som senior är du med och bidrar både till värdefulla möten mellan generationerna och till barnens språkutveckling.

©jensnordstrom_K9H6361.jpg
©jensnordstrom_K9H6404_edited.jpg
©jensnordstrom_K9H6404_edited.jpg

Aktiviteter året runt

Här ges utrymme för både upptäckande och lärande! Aktiviteterna följer säsongernas skiftningar och vi är ute och lagar lättare mat över elden så länge som årstiden tillåter. Vi krattar löv till komposten, matar maskarna i maskhotellet, sår grönsaker och blommor, skördar och smakar på allt som växer i trädgården. 

Mötesplatser för seniorer

I Odla tillsammans arbetar vi nära Malmö stad och deras mötesplatser för att nå ut till seniorer. Målet är att Odla tillsammans ska leva vidare även efter projekttidens slut och att åtminstone en odling ska etableras på en av Malmö stads mötesplatser för seniorer.

Projektet kommer även att mynna ut i en praktisk metodbok som kan inspirera till och underlätta generationsöverskridande odling. 

©jensnordstrom_K9H6239.jpg

Vill du veta mer?

Är du 65+ och vill delta? Vi erbjuder matlagnings- och odlingsträffar på Botildenborg under vinter, vår, försommar, sensommar och höst. Varje odlingssäsong omfattar 3-4 träffar och du anmäler dig separat till varje säsong. Aktiviteterna är kostnadsfria och deltagare hämtas och lämnas på Malmö stads mötesplatser för seniorer.
 

Program för 2024 hittar du här:
 

Mötesplatserna Havsuttern och Ignis

Mötesplatserna Mathildenborg och Oxie

Mötesplatserna Träffpunkten och Seniorum

Mötesplatserna Tuppen, Dammfrigården, Sommaren och Lyckan

För anmälan och frågor kring deltagande ring 040-343895 eller maila odlatillsammans.hvof@malmo.se 

Presskontakt eller frågor kring projektet kontakta info@botildenborg.se

Malmostad_logo_liggande_RGB_1000px_72dpi.jpg
Botildenborg logga
Med_stod_fran_Allmanna_Arvsfonden_farg_positiv.png
bottom of page