Botildenborg är en hållbar gård och mötesplats mitt i Malmö. Genom mat och odling bidrar Botildenborg till social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Botildenborg skapar arbete, kunskap och gemenskap genom sitt arbete.
 

Botildenborg består av de två organisationerna Xenofilia och Stiftelsen Botildenborg, båda grundade av Lena Friblick. Organisationerna samverkar under namnet Botildenborg som både är namnet på verksamheten och platsen!
 

Botildenborg har fått många utmärkelser bl.a. Skånes Gastronomipris för mångfald och dess grundare Lena Friblick har blivit utsedd till Årets Förebild av Diversity Index och till en av världens 50 främsta sociala innovatörer.

Om.Header.webp

Om Botildenborg

Xenofilia

2008 startade Lena Friblick företaget Xenofilia som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus. Verksamheter som Xenofilia utvecklat är bland annat Kryddor från RosengårdStadsbruk och Minnenas arv.

Stiftelsen Botildenborg

Genom Stiftelsen Botildenborg samverkar flera aktörer för att bidra till ett inkluderande samhälle. Företag, myndigheter, högskola och civilsamhälle arbetar aktivt för gemensamt bidra till arbetstillfälle, integration och en bra framtid för alla unga.

Styrelse Stiftelsen Botildenborg

Lena Friblick, grundare och ordförande.

Lena är journalisten med stort samhällsengagemang som sadlat om. Grundare av stiftelsen Botildenborg och VD för Xenofilia.

Joakim Reslow, ledamot.

Joakim är projektledare på Ikano Bostad, och styrelseledamot i Prolog. Joakim bidrar med kunskap kring hur och renovering. Joakim har varit med och startat stiftelsen Botildenborg för att göra skillnad och bidra till positiva värden i samhället.

Kristina Santén, ledamot.

Kristina Santén från Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp har arbetat med Botildenborg genom projeket Stadsbruk och bidrar med kunskap kring samverkan och universitet.

Roba Kadhem, adjungerad ledamot.

Mottagare av Botildenborgs stipendium 2020 och adjungerad ledamot under 2021. Robas ansvarar för ta fram kandidater till Botildenborgs stipendium 2021.

Darek Krupa, ledamot.

Food and Beverage Manager på Scandic Star i Lund. Bidrar med kunskap kring mat, dryck och nätverk