top of page
Om Botildenborg
Botildenborg är en hållbar gård och mötesplats mitt i Malmö. Genom mat och odling bidrar Botildenborg till social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Botildenborg skapar arbete, kunskap och gemenskap genom sitt arbete.
Botildenborg består av de två organisationerna Xenofilia och Stiftelsen Botildenborg, båda grundade av Lena Friblick. Organisationerna samverkar under namnet Botildenborg som både är namnet på verksamheten och platsen!
Botildenborg har fått många utmärkelser bl.a. Skånes Gastronomipris för mångfald och dess grundare Lena Friblick har blivit utsedd till Årets Förebild av Diversity Index och till en av världens 50 främsta sociala innovatörer.

Xenofilia
2008 startade Lena Friblick företaget Xenofilia som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus. Verksamheter som Xenofilia utvecklat är bland annat Kryddor från Rosengård, Stadsbruk och Minnenas arv.
Stiftelsen Botildenborg
Genom Stiftelsen Botildenborg samverkar flera aktörer för att bidra till ett inkluderande samhälle. Företag, myndigheter, högskola och civilsamhälle arbetar aktivt för gemensamt bidra till arbetstillfälle, integration och en bra framtid för alla unga.
Styrelse Stiftelsen Botildenborg
Lena Friblick, grundare och ordförande.
Lena är journalisten med stort samhällsengagemang som sadlat om. Grundare av stiftelsen Botildenborg och VD för Xenofilia.
Kristina Santén, ledamot.
Kristina Santén från Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp har arbetat med Botildenborg genom projeket Stadsbruk och bidrar med kunskap kring samverkan och universitet.
Joakim Reslow, ledamot.
Joakim är projektledare på Ikano Bostad, och styrelseledamot i Prolog. Joakim bidrar med kunskap kring hur och renovering. Joakim har varit med och startat stiftelsen Botildenborg för att göra skillnad och bidra till positiva värden i samhället.
bottom of page