top of page
Facebook cover (2400 x 925 px) (1584 x 396 px) (3000 x 508 px).png

Om Botildenborg

Botildenborg är en hållbar gård och mötesplats mitt i Malmö. Genom mat och odling bidrar Botildenborg till social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Botildenborg skapar arbete, kunskap och gemenskap genom sitt arbete.
 
Botildenborg består av de två organisationerna Xenofilia och Stiftelsen Botildenborg, båda grundade av Lena Friblick. Organisationerna samverkar under namnet Botildenborg som både är namnet på verksamheten och platsen!
 
Botildenborg har fått många utmärkelser bl.a. Skånes Gastronomipris för mångfald och dess grundare Lena Friblick har blivit utsedd till Årets Förebild av Diversity Index och till en av världens 50 främsta sociala innovatörer.

Xenofilia

2008 startade Lena Friblick företaget Xenofilia som verkar för social hållbarhet med mångfald i fokus. Verksamheter som Xenofilia utvecklat är bland annat Kryddor från RosengårdStadsbruk och Minnenas arv.

Stiftelsen Botildenborg

Genom Stiftelsen Botildenborg samverkar flera aktörer för att bidra till ett inkluderande samhälle. Företag, myndigheter, högskola och civilsamhälle arbetar aktivt för gemensamt bidra till arbetstillfälle, integration och en bra framtid för alla unga.

Styrelsen Stiftelsen Botildenborg

bottom of page