top of page

Växtplats Botildenborg

Genom mat och odling skapar insatsen Växtplats Botildenborg en bättre framtid för de som står långt från arbetsmarknaden. I partnerskap med Malmö stad erbjuder Botildenborg arbetsträning som leder till jobb, kunskaper i svenska och förbättrad hälsa!

växt.kök.webp

I samarbete med Malmö stad rekryteras deltagare som har intresse av mat och odling. Deltagarna jobbar med Botildenborgs personal under fyra månader för öka sina kunskaper kring kök och trädgård. Arbetsträningen bidrar till att stärka motivation, språk och hälsa.

”På Botildenborg har jag lärt mig om min kropp och hälsa, och jag har blivit bättre på svenska. Jag har blivit gladare och vill inte stanna hemma längre” - Deltagare

Deltagarna som kommer till Botildenborg har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid. Att få komma till Botildenborg är ett första steg för att närmare sig ett riktigt jobb.

Varje år erbjuder Botildenborg 60 platser. Resultaten visar att 33 % av deltagarna går efter Botildenborg vidare till arbete, 14 % till utbildning, 11 % till SFI, 10 % blir sjukskrivna på grund av upptäckt ohälsa och får vård.

växtplats.webp

Växtplats Botildenborg är ett idéburet offentligt partnerskap som genomförs i samarbete mellan Stiftelsen Botildenborg och Malmö stad.

Malmostad_logo_liggande_RGB_1000px_72dpi.jpg
LOGO_BB.png
bottom of page