top of page

Utlysning: Praktiksamordnare

Vill du vara med och bidra till att ukrainska flyktingar får praktik och jobb? Har du ett brett nätverk inom näringslivet och är orädd för att skapa nya kontakter? Bli en del av vårt team och bidra till att ukrainska flyktingar och deras familjer får en bra start i Sverige.


Botildenborg har i flera år arbetat framgångsrikt med att få personer som är nyanlända eller långt från arbetsmarknad i arbete. Under ett år har Botildenborg drivit ett projekt med ukrainska flyktingar där 85 % av deltagarna fått arbete. Nu har projektet förlängts och vi söker dig som vill jobba med att hitta praktik och arbete till de ukrainska flyktingarna. Med ett arbete förändras vardagen för hela familjen och ett jobb är ofta starten på integration i Sverige. Var med och förändra människors liv!

I vårt projekt Växtplats Ukraina tar vi emot ukrainska flyktingar som söker ett arbete. Många av flyktingarna talar varken svenska eller engelska men har en lång arbetslivserfarenhet och utbildning från olika branscher. Som praktiksamordnare har du ansvar för att hitta företag som vill ta emot deltagare i praktik som leder till arbete. I ditt arbete ingår ett nära samarbete med företagen, uppsökande verksamhet och uppföljningar. Arbetsuppgifter

  • Identifiera företag som har behov av att anställa och vill ta emot praktikanter

  • Matcha företag med deltagare

  • Följa upp praktiktid

  • Hjälpa företag som vill anställa och ansöka om lönebidrag

  • Administration

  • CV och kartläggning av deltagare

Du behöver kunna tala svenska och gärna ukrainska (inget krav men meriterande), ha god kommunikationsförmåga samt förmåga till nätverk och social kontakt inom näringslivet, jobba flexibelt och effektivt för att nå resultat. Körkort B är ett krav.

Botildenborg är en värderingsstyrd organisation vilket innebär att du som jobbar med oss ska dela passionen att verka för ett hållbart samhälle där alla människor får en bättre framtid och där vi verkar för en bättre miljö, både ekologiskt och socialt.


2023 sept Utlysning praktiksamordnare[26] (kopia)
.pdf
Download PDF • 309KB

Sista ansökningsdag: 15 september 2023. Intervjuer sker löpande så vänta inte med att ansöka. Startdatum: 1 oktober 2023 eller enligt ök. Heltid. Anställningen är en visstidsanställning till 31 mars 2024 med möjlighet till


förlängning fram till 31 december 2024. Skicka ansökan med CV, personligt brev och referenser till info@botildenborg.se

Vid frågor kontakta Botildenborgs grundare och VD Lena Friblick: lena.friblick@botildenborg.se 0709-850 665.

331 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page