top of page

Botildenborgs stipendium 2022

Updated: Jan 20, 2023Hermodalskillar får årets pris för engagemang och drivkraft


Elmir Sacirovic och Hassan Karam från Malmö får årets Botildenborgs-stipendium för sitt arbete för unga i stadsdelen Hermodsdal. Stipendiet är på 25.000 kr och delas ut av borgmästare Carina Nilsson.Elmir och Hassan, 21 respektive 19 år, är födda och uppvuxna i Malmöstadsdelen Hermodsdal. De har själva sett hur unga barn dras in i kriminalitet och hur våld och droger påverkar de ungas framtid.

- Det finns mycket bra med att växa upp i Hermodsdal men tyvärr också mycket dåligt. Droger och kriminalitet är det som förstör, säger Elmir Sacirovic.


För att barnen ska ha en meningsfull fritid och inte bli upptagna i kriminella kretsar har Elmir och Hassan nu startat Ungdomsföreningen Hermodsdal som lockar flera hundra barn varje vecka.

- Vi vill att barnen ska ha något meningsfullt att göra efter skolan och visa på att det finns andra vägar än kriminalitet, säger Hassan Karam.


Sjunde året i rad

Det är sjunde året i rad som Stiftelsen Botildenborg delar ut sitt stipendium till en eller flera unga Malmöbo som på att modigt sätt arbetar för gemenskap.


- Elmir och Hassan är fantastiska kandidater. Deras engagemang och drivkraft skapar förändring här och nu för barnen som växer upp, säger Stiftelsen Botildenborgs grundare Lena Friblick.


Utdelning

Stipendiet delas ut av borgmästare Carina Nilsson tisdagen 6 december. Prissumman är på 25.000 kr.


Motivering

”Elmir Sacirovic och Hassan Karam tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2022 för sitt arbete för att barn och unga ska få en meningsfull fritid i Hermodsdal i Malmö. Elmir och Hassan har ett stort engagemang och drivkraft och är själva goda förebilder för alla som växer upp i stadsdelen Hermodsdal och hela Malmö.”


208 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page