top of page

7,2 miljoner till odling för barn och seniorer

Botildenborg har blivit beviljade 7,2 miljoner kr i nytt odlingsprojekt för barn och seniorer. Tillsammans med Malmö stad kommer projektet bidra till att minska ensamhet bland äldre.


Under tre år kommer äldre från Malmö stads mötesplatser för seniorer erbjudas odling och matlagning på Botildenborg. Aktiviteterna kommer att genomföras tillsammans med förskolebarn från området. Syftet med projektet är att motverka ensamhet, bidra till möten över generationsgränser och öka kunskap kring hållbar mat och odling. - Genom odlingen sår och skördar vi ny gemenskap som motverkar ensamhet och samtidigt bidrar till kunskap kring hållbarhet, mat och odling, säger Lena Friblick som grundat stiftelsen Botildenborg.


Barnen som deltar i projektet har till stor del utländsk bakgrund och saknar i många fall mor- och farföräldrar. Projektet skapar möjligheter till möten mellan generationer och kulturer som annars inte sker.


– Runt vår lägereld kan nya möten ske. Genom odlingen sår och skördar vi ny gemenskap som motverkar ensamhet och samtidigt bidrar till kunskap kring hållbarhet, mat och odling, säger Lena Friblick.


Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden och startar efter årsskiftet.186 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page