top of page

Utmärkelser

Botildenborg har fått flera utmärkelser och priser genom åren för hållbarhet, mångfald och entreprenörskap.

Gastronomipris

Skånes gastronomipris för mångfald delas ut till en organisation eller företag som lyfter mångfald och kultur i matupplevelsen. Priset delas ut av Malmö Akvavit-sällskap och gick till Botildenborg 2019.

gastro.webp
Pris-indien.webp

Världens främsta sociala entreprenör

Botildenborgs grundare Lena Friblick utsågs 2018 till en av världens främsta sociala entreprenörer av organisationen World’s CSR Today i Indien. Priset delades ut i Mumbai, Indien.

Årets förebild

Organisationen Diversity Index utsåg Lena Friblick till årets förebild 2018. Priset delades ut av landshövdingen i Malmö Rådhus. Diversity Index delar årligen ut pris till organisationer och personer som jobbar mot diskriminering samt ett pris som årets förebild.

Sten K Johnsons stipendium

Botildenborg har erhållit Sten K Johnsson stipendium vid två tillfällen, 2013 och 2019, för utvecklingen av platsen Botildenborg som ett center kring mat, entreprenörskap och mångfald.

Bland Nordens bästa på mångfald

Botildenborg arbetar direkt med 11 av FN:s 17 hållbarhetsmål vilket gör organisationen till en av de främsta i Norden att jobba brett med hållbarhet, enligt en genomgång gjord av Nordens universitet.

Silvermedalj i Sverige

2013 kom Botildenborg på andra plats när Tillväxtverket utsågs Sveriges bästa sociala entreprenörer. Priset delades ut i Östersund.

Nominerade till näringslivspris

2013 blev Botildenborg genom verksamheten Kryddor från Rosengård nominerat till Malmö stads näringslivspris inom mångfald.

bottom of page