top of page

Skördefest på Botildenborg

Updated: Aug 29, 2023

Välkomna på skördefest - tema svampodling!


Det är skördetid och vi öppnar upp vår blomstrande stadsgård, fylld av grönsaker och annat gott. Det erbjuds livemusik, gratis stadsodlingsaktiviteter för barn, workshops och intressanta samtal om att skapa en plats i staden där människor och samhället kan växa med hjälp av mat och odling.


I Botildenborgs vackra hus serveras en härlig lunchbuffé av sensommarens bästa råvaror. I kaféet ute på gården erbjuds god fika och livemusik i trädgårdarna.

Utforska svampodling med oss!

Visste ni att vi har svampsäsong året runt på Botildenborg? Det stämmer! I våra containers odlar vi olika sorters svamp som vi förser vår restaurang med. Nu har du chansen att inte bara upptäcka, utan också lära dig att odla och njuta av dessa fantastiska organismer hemma!


WORKSHOP: Svampodling!

På helgens skördefest finns möjlighet att delta i en gratis workshop i svampodling. Svampar är inte bara en viktig del av vår ekosystem, utan de erbjuder också en fantastisk möjlighet att odla näringsrik mat. Spännande, eller hur?

Under 45 minuters workshop kommer vi att utforska tre olika metoder för att komma igång med din svampodling hemma. Det här vill ni inte missa!


3 september 12.00 och 13.30 Botildenborgs gårdshus

Kostnad: Gratis! Ålder: Alla åldrar. Barn i sällskap av vuxen.

Säkra din plats? info@botildenborg.se

Vi ses på söndag!


Malmö in the Making Skördefesten är en del i Malmö in the Makings publika program. Malmö in the Making arbetar för att belysa vad stadens rum, arkitektur och kultur betyder för Malmöborna och hur vi tillsammans kan forma stadens utveckling. Med anledning av detta kommer skördefesten också innehålla samtal och workshops på ämnet utifrån Botildenborgs mångåriga arbete med att skapa en grön oas mitt i staden där människor och samhället kan växa med hjälp av mat och odling som verktyg.


Datum: söndag 13 augusti Tid: Kl 11-15 Plats: Botildenborg, Västra Skrävlinge Kyrkoväg 12, Malmö Kom med cykel, buss eller bil – Botildenborg är enkelt att nå för alla. Buss # 1 och 5, cykelväg från centrum, fri parkering. Vi tar emot kort inne i huset på lunchen. Utomhus i kaféet tar vi endast swish


---


Botildenborg är en nytänkande och prisbelönt destination som genom mat och odling

bidrar till ett bättre Malmö för alla. Mer information om skördefesten och programmet hittar du på www.botildenborg.se

Varmt välkommen!

235 views0 comments

Comments


bottom of page