top of page

Balqis Lamis Khattab årets stipendiat

Updated: Dec 7, 2023


För sitt outtröttliga engagemang för Malmös unga får eldsjälen Balqis Lamis Khattab Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2023. Stipendiet är på 25.000 kr och delas ut av borgmästare Carina Nilsson.


Redan som 14-åring började Balqis Lamis Khattab att engagera sig för ungas rättigheter och då med fokus på tjejer i Rosengård. Hennes engagemang växte och framför allt ville hon fånga in unga i riskzonen. Arbetet med unga ledde fram till att Balqis 2014 grundade Möllans Basement som är en plats där unga kan samlas, utvecklas och skapa en ny tillhörighet. Möllans Basement driver idag flera verksamheter med entreprenörskapsprogram, mentorsträffar och utbildning av unga demokratiambassadörer.

­– Min drivkraft kommer från att se unga gå ut till arbetsliv och bli vuxna. När de lyckas och kontaktar mig är det bränslet som får mig att kämpa vidare, säger Balqis Lamis Khattab.


Åttonde året i rad

Det är åttonde året i rad som Stiftelsen Botildenborg delar ut sitt stipendium till en ung Malmöbo som på att modigt sätt arbetar för gemenskap.

– Balqis är en eldsjäl som jobbat med unga i Malmö länge. Hon har ett outtröttligt engagemang och omsorg för stadens unga, säger Stiftelsen Botildenborgs grundare Lena Friblick.


Utdelning

Stipendiet delas ut i Rådhuset av borgmästare Carina Nilsson måndag 11 december. Prissumman är på 25.000 kr.


Motivering

”Balqis Lamis Khattab får Stiftelsen Botildenborgs stipendieum 2023 för sitt outtröttliga engagemang för unga i Malmö och för sitt långsiktiga arbete med att skapa en plats, innehåll och tillhörighet för unga på Möllans Basement i Malmö.

På ett modigt sätt vågar Balqis att testa nytt, utveckla och förändra – en orädd livsstil som kräver uthållighet, tro på sig själv och prestigelös kärlek till omgivningen.”


52 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page