top of page

Botildenborgs Gård

Gården Botildenborg byggdes 1876 och marken har brukats sedan dess. När gården byggdes var Botildenborg en del av landsbygden, idag är gården en del av det urbana Malmö. Här driver vi en av landets största stadsodlingar. Allt det vi lär oss omsätter vi till utbildningar och kurser så andra också kan odla i staden. Vårt mål är att öka den lokala matproduktionen i staden!

EU logga

Utbildningsgård

På Botildenborg vill vi sprida kunskap och inspiration till andra och därför driver vi vår verksamhet som en utbildningsgård. Du kan komma till oss och jobba med oss som praktikant, ta del av kurser och utbildningar. Vi driver också ett digitalt utbildningsprogram för glada odlare i hela Europa. Tack vare bl.a. bidrag från Jordbruksverket har vi kunnat bygga upp en mindre gårdsbyggnad där vi håller utbildningar, hantera odling och genomför inomhusodling.

IMG_4705.jpg

Praktik

Varje år tar vi emot upp till nio praktikanter som får lära sig odling i praktiken. Som praktikant blir du en del av Botildenborgs gemenskap och får vara med i planering, skörd, skötsel, försäljning och ekonomi. Är du intresserad av praktisera hos oss?

Microgreens

Förutom frilandsodling driver vi också inomhus-odling där vi producerar microgreens och svamp. Microgreens är skott av olika frö som solros, rödbeta och ärtor. Skotten skördas efter tre veckor och innehåller en mängd mineraler och vitaminer.

©jensnordstrom_20A0236.jpg
©jensnordstrom_20A0370.jpg

Redskapen

Odlingen på Botildenborg går ett steg längre än ekologiskt! Vi odlar efter ekologiska principer men dessutom använder vi inga fossildrivna maskiner. Istället är vi med och testar och utvecklar verktyg som används för hand och batteri.

bottom of page