top of page

tis 13 feb.

|

Botildenborg

Workshop: Lär dig odla svamp!

Välkommen till Botildenborg workshop i svampodling!

Registration is closed
See other events
Workshop: Lär dig odla svamp!
Workshop: Lär dig odla svamp!

Tid och plats

13 feb. 2024 18:00 – 20:30

Botildenborg, Västra Skrävlinge Kyrkoväg 12, 212 37 Malmö, Sweden

Workshop

Välkommen till Botildenborg spännande svampworkshop!

Vi är glada att bjuda in dig till en spännande workshop i svampodling! Svampar är inte bara en viktig del av vår ekosystem, utan de erbjuder också en fantastisk möjlighet att odla näringsrik mat och utforska hållbara jordbruksmetoder. Under denna workshop kommer vi att utforska grunderna i svampodling och delar med oss av praktiska kunskaper för att komma igång med din egen odling.

Datum: Tisdag 13 februari 2024

Tid: 18.00 - 20.30

Plats: Västra Skrävlinge Kyrkoväg 12, Malmö

Pris: 399 kr (betalning via swish senast en vecka innan. Mer info kommer i bekräftelsemailet)

I priset ingår kurs, smakprovning, hink, mycel och egen svampodling att ta med hem

Under denna workshop kommer du att få:

  1. Lära dig grunderna i svampodling: Vi utforskar grunderna i svampodling och berättar om praktiska kunskaper för att komma igång med din egen odling. Vi kommer att titta på olika svampsorter och deras specifika krav på miljö, substrat och vård. 
  2. Praktisk erfarenhet: Nu är det dags att sätta igång! Vi kommer att guida dig genom processen att skapa din egen svampodlingsmiljö. Vi kommer att gå igenom tre olika sätt att odla svamp på. 
  3. Skötsel och skörd: Du kommer att lära dig hur du tar hand om dina svampar under växtperioden och när det är dags att skörda dem.
  4. Smakprovning: Vi avslutar workshopen med att smaka på några av de färska svamparna vi har odlat tillsammans. Det blir en riktig smakupplevelse.

Workshopen är öppen för alla, oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet av odling. Vi kommer att erbjuda en interaktiv och lärorik upplevelse där du har möjlighet att lära dig grunderna i svampodling.

Vi ses på Botildenborg!

Dela event

bottom of page