top of page

Utlysning: Praktiksamordnare


Bli en del av Botildenborg och förändra framtiden för ukrainska flyktingar. Botildenborg är en prisbelönt gård och mötesplats mitt i Malmö som använder mat och odling för att bidra till ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle.


Botildenborg har i flera år arbetat framgångsrikt med att få personer som är nyanlända eller långt från arbetsmarknad i arbete. Under ett år har Botildenborg drivit ett projekt med ukrainska flyktingar där 75 % av deltagarna fått arbete. Nu har projektet förlängts och vi söker dig som vill jobba med att hitta praktik och arbete till de ukrainska flyktingarna. Med ett arbete förändras vardagen för hela familjen och ett jobb är ofta starten på integration i Sverige. Var med och förändra människors liv!


I vårt projekt Växtplats Ukraina tar vi emot ukrainska flyktingar som söker ett arbete. Många av flyktingarna talar varken svenska eller engelska men har en lång arbetslivserfarenhet och utbildning från olika branscher. Som praktiksamordnare har du ansvar för att hitta företag som vill ta emot deltagare i praktik som leder till arbete. I ditt arbete ingår ett nära samarbete med företagen, uppsökande verksamhet och uppföljningar. Du jobbar också coachande med de ukrainska deltagarna och hjälper dem med CV, studiebesök och vid anställningsintervjuer.


Arbetsuppgifter

· Identifiera företag som har behov av att anställa och vill ta emot praktikanter

· Matcha företag med deltagare

· Följa upp praktiktid

· Hjälpa företag som vill anställa och ansöka om lönebidrag

· Administration

· CV och kartläggning av deltagare

· Coachning av deltagare


Du behöver kunna tala svenska och gärna ukrainska (inget krav men meriterande), ha god förmåga till nätverk och sociala kontakter inom näringslivet, jobba flexibelt och effektivt för att nå resultat.


Botildenborg är en värderingsstyrd organisation vilket innebär att du som jobbar med oss ska dela passionen att verka för ett hållbart samhälle där alla människor får en bättre framtid och där vi verkar för en bättre miljö, både ekologiskt och socialt.


Sista ansökningsdag: 8 december 2023. Intervjuer sker löpande så vänta inte med att ansöka.

Startdatum: 8 januari 2024 eller enligt ök. Heltid.

Anställningen är en visstidsanställning till 31 dec 2024.

Skicka ansökan med CV, personligt brev och referenser till info@botildenborg.se

Vid frågor kontakta Botildenborgs grundare och VD Lena Friblick: lena.friblick@botildenborg.se 0709-850 665.207 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page