top of page

Nya glädjebesked varje vecka!


Sedan 2022 har Botildenborg fokuserat på att stödja ukrainska flyktingar som vill lära sig svenska och komma ut i arbete. Nu ser vi fantastiska resultat och nya deltagare som kommer ut i jobb, vecka efter vecka!
Hur går vi till väga?

Våra deltagare får en gedigen utbildning om det svenska samhället, arbetsmarknaden, deras rättigheter och skyldigheter, samt viktiga kulturskillnader. Vi utför språkträning genom vår metod, Språkodla, och matchar sedan deltagarna med potentiella arbetsgivare med förhoppningar om anställning.


Det som gör projektet unikt är det stora fokuset på varje individ. Med nära dialog och starka samarbeten hittar vi hållbara lösningar som gynnar både deltagare, arbetsgivare och samhället överlag, säger Alexandra Klang, projektledare på Botildenborg.


"Jag är stolt att vara en del av ett så fantastiskt projekt, och är så tacksam för mina fina kollegor som gör arbetet möjligt" – Alexandra Klang

 

Under parollen "Växtplats Ukraina" driver vi flera projekt för ukrainska flyktingar. Fram till april 2024 pågick ett projekt finansierat av EU genom Europeiska Socialfonden (ESF). I oktober 2023 startade vi ytterligare ett projekt finansierat av EU via Asyl-, Migrations- och Integrationsfonden (AMIF), som kommer att pågå fram till december 2024.
34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page