top of page

75 % av ukrainare i jobb - nu får Botildenborg fler projekt

Under ett års tid har Botildenborg arbetat med att få ukrainska flyktingar i jobb. Av de 48 deltagarna har 37 gått direkt till jobb! Nu beviljas Botildenborg två nya projekt för närmare 4,5 miljoner kr för att fortsätta arbetet.Deltagarna som kommer till Botildenborg har fått undervisning, språkträning, hjälp med CV och praktik på företag. Totalt har 37 deltagare gått direkt till jobb. Projektet har finansierats av Europeiska Socialfonden och avslutades 30 september.


- De flesta ukrainare som kommer till oss talar varken svenska eller engelska så det är inte lätt att hitta en arbetsgivare. Å andra sidan är alla starkt motiverade till jobb och kan bidra med mycket, säger projektledare Malin Lang.


Förutom att matcha med jobb har deltagarna övat språk genom mat och odling. Genom att praktiskt jobba i trädgården stärks hälsa, välbefinnande och trygghet samtidigt som deltagarna får träna språket i en naturlig miljö.


En av deltagarna som fått jobb är sjuksköterskan Oksana Husak som idag jobbar på ett äldreboende.


- Botildenborg har hjälpt oss med stöd och skapat ett hem för oss där vi känner oss trygga. Nu kan jag le igen, säger Oksana.


TVÅ NYA PROJEKT

Botildenborg har fått två nya projekt för att fortsätta arbetet med de ukrainska flyktingarna. Asylfonden har beviljat 2,7 miljoner kr och Europeiska Socialfonden 1,7 miljoner kr. Arbetet kommer att pågå hela nästa år.


- Vi är så glada att kunna fortsätta ett framgångsrikt arbete så att fler ukrainska flyktingar blir ekonomiskt självständiga och att fler företag hittar ny personal, säger Botildenborgs grundare Lena Friblick.

100 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page